< p>

Maatregelen coronavirus

01 oktober 2020

Sinds 31 maart 2020 verzorgden wij vanwege COVID-19 al onze opleidingen online. Omdat de vooruitzichten positief waren, zijn we in september weer gedeeltelijk gestart met trainen op locaties. Na een aantal weken opleidingsdagen op fysieke locaties te hebben verzorgd moeten wij concluderen dat offline lesgeven binnen de huidige omstandigheden een risico vormt voor de continuïteit van onze opleidingen.

Docenten die door verkoudheidsklachten op het laatste moment helaas geen les kunnen geven. Deelnemers met verkoudheidsklachten of een huisgenoot die in afwachting is van een coronatest en daardoor niet bij de les aanwezig kunnen zijn. Dit zijn situaties die zich regelmatig voordoen en naar verwachting in het najaar verder zullen toenemen. Wanneer dit jou als deelnemer treft kan dit ongewenst langdurige studievertraging tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen en de continuïteit en kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen hebben wij besloten om per 5 oktober 2020 alle opleidingen weer online te laten plaatsvinden. We zullen in ieder geval al onze opleidingen tot en met 31 december online verzorgen.

We begeleiden onze docenten bij het geven van optimale opleidingen in onze online classrooms. Dat betekent dat we voor een aantal dagdelen alternatieve werkvormen hebben ontwikkeld, zodat we alle leerdoelen kunnen realiseren. De docenten hebben inmiddels ruime ervaring in online lesgeven. Daardoor is er voldoende ruimte voor interactie en merken we dat deelnemers ook online goed van elkaar kunnen leren.

Heb je vragen over onze aanpak? Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Of wil je een deelnemer spreken die al online onze opleidingsdagen heeft gevolgd? Neem gerust contact met ons op.

Als je niet online wilt trainen, dan heb je de mogelijkheid om jouw opleiding te verplaatsen naar een latere sessie in 2021. Dit is afhankelijk van de ruimte in de reeds geplande groepen. Op dit moment is de eerstvolgende mogelijkheid maart/mei 2021.

Examens
Eureka heeft besloten haar dienstverlening, weliswaar in afgeslankte vorm en onder voorbehoud van nieuwe maatregelen, te hervatten. Dat betekent dat wanneer u bent ingeschreven voor een examen, Eureka er vanuit gaat dat u het examen komt maken. Indien u het examen om wat voor reden dan ook liever op een later moment maakt, dan kan het examen kosteloos worden verzet. Bent u ingeschreven voor een examen en u komt zonder afmelding niet opdagen, dan worden de kosten wel in rekening gebracht.
Kijk voor actuele informatie over examens op de website van Eureka.

Hoe zorgen wij ervoor dat de continuïteit van onze diensten gewaarborgd blijft binnen het Nederlands Compliance Centrum?
Wij hebben als het Nederlands Compliance Instituut vanaf de eerste dag dat er maatregelen werden afgekondigd alle richtlijnen van het RIVM gevolgd. Dit betekent dan ook dat op dit moment velen van ons thuiswerken en er een beperkte bezetting op kantoor aanwezig is. Hierdoor is de veiligheid van ons personeel op gezondheidsgebied maximaal gewaarborgd.

Wij beschikken over voldoende kennis en ervaring om onze dienstverlening te blijven aanbieden op het hoge niveau dat onze opdrachtgevers van ons verwachten en van ons gewend zijn. Ook kunnen we eventuele gaten die vallen door ziekte en/of afwezigheid opvangen. Als dit zich onverhoopt voordoet, nemen we op tijd contact op om dit te bespreken en een passende oplossing te bieden.

Laatste update 1 oktober 2020

Gerelateerde informatie

Dat is schrikken! 

Dat is schrikken! 

De wereld draait door. Ook al concentreer jij je gedurende een tijdje op slechts één of enkele onderwerpen, de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Ook buiten jouw tijdelijk beperkte scope. Dan is het soms nog wel eens schrikken: wat heb ik allemaal gemist op het gebied van compliance en integriteit? En hoe zorg ik er nu voor dat ik in korte tijd weer up-to-date ben? 

Privacy en Corona: too hot to handle?

Privacy en Corona: too hot to handle?

Mag mijn organisatie gebruik maken van een voorhoofdthermometer? Hoe ver mag de gezondheidscheck bij mijn klanten gaan?
Mag de gezondheidscheck online plaatsvinden? Welke videobel-app is veilig? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen en schept wat licht in de privacy en corona duisternis.

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

Send this to a friend