< p>

Leidt gamification tot meer integer gedrag?

25 september 2017

In een artikel in Management Team wordt beschreven hoe ‘serious games’ tot gedragsverandering kunnen leiden. Hoewel volgens een onderzoek van Gartner uit 2012 het doel bij de meeste spellen niet wordt bereikt, wordt in dit artikel toegelicht op welke manieren spellen wèl kunnen werken en mogelijk kunnen bijdragen aan gedragsverandering.

Hoewel het aantrekkelijk lijkt, is er voor een werkelijke gedragsverandering meer nodig dan alleen een spel. In dit artikel worden de serious games dan ook gekwalificeerd als ‘effectieve aanvulling’ op een traject van gedragsverandering.  Het is een mooie variant op alle andere maatregelen die een compliance officer voor handen heeft om het bewustzijn te vergroten en integer gedrag te sturen.

Bron: MT

Gerelateerde informatie

Reflectie in actie

Reflectie in actie

De coronacrisis raakt ons allemaal, met name de zorg is momenteel wekelijks in het nieuws. Hoe gaat het met de aanpak van de coronacrisis? En hoe zit het met (werk)druk? Naast deze vragen word er ook met een vergrootglas gekeken naar het bestuur in de zorg. Hoe gaan zij met de huidige situatie om? Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? En hoe ziet de toekomst eruit?

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Voetbal en witwassen zijn begrippen die steeds vaker met elkaar worden geassocieerd. Een blik op de krantenkoppen uit het voorjaar van 2019 suggereert dat de sport een criminaliteitsprobleem heeft. Lees in dit artikel van Peter Steenwijk meer over de kwetsbaarheid van de voetbalsector voor de instroom van crimineel geld.

De AFM publiceert factoren die de kwaliteitsgerichte cultuur versterken of belemmeren

De AFM publiceert factoren die de kwaliteitsgerichte cultuur versterken of belemmeren

De AFM heeft onderzoek gedaan onder 1200 medewerkers van de Big4 accountantskantoren. Dit in het kader van het toezicht op kwaliteit dat de AFM op grond van de Wta uitoefent.De AFM heeft de deelnemers 20 factoren voorgelegd en gevraagd welke factoren van hun betreft invloed zouden hebben op de kwaliteitsgerichte cultuur van de organisatie.

Send this to a friend