< p>

Laat me toch met mijn vak bezig zijn!

17 juli 2019

Ik ken een aantal echte ondernemers. Hart voor de zaak, altijd bezig met de ‘next step’ van hun onderneming. Niet al te veel praten, maar vooral doen en aanpakken. Pragmatische doorzetters. Eén van deze doorzetters werd laatst geconfronteerd met aanvullende wet- en regelgeving. Wet- en regelgeving waar hij en met name zijn onderneming, aan moest gaan voldoen. Reden was de groei van zijn bedrijf. Volgens zijn perspectief werd hij hiermee gestraft voor zijn succes.

Ik zie wel wat de achtergrond is van deze redenatie. Want: “Het is tot nu toe toch allemaal goed gegaan? Het business model bewijst zich elke dag weer als succesvol. Waarom zou ik nu ineens aan aanvullende eisen moeten voldoen? Laat me toch gewoon met rust!”

Neem je verantwoordelijkheid

‘Hoge bomen vangen veel wind’ en ‘noblesse oblige’ spelen hier een rol. Als je eenmaal een bepaalde omvang, functie of status hebt bereikt in de maatschappij, dan brengt dit verantwoordelijkheden met zich mee. En het nemen van deze verantwoordelijkheden wordt nu eenmaal geregeld in wetten in dit land. Zeker als het gaat om een onderneming in de financiële sector, waar nog altijd wordt gewerkt aan het herstel van het zo noodzakelijke vertrouwen.

In plaats van je te verzetten tegen deze verantwoordelijkheden kun je ze ook omarmen en ze als een gegeven accepteren. Het is nu eenmaal zo, dat je aan de eisen moet voldoen. Een aantal dingen is nu eenmaal onvermijdelijk en je ertegen verzetten kost een hoop energie, waarbij het nog maar de vraag is wat het uiteindelijk oplevert. Natuurlijk kun je wel kijken hoe je op een zo pragmatisch mogelijke manier kunt voldoen aan de eisen die aan jou en je bedrijf worden gesteld.

Leg een buffer aan

Het is met deze laatste gedachte in het achterhoofd verleidelijk om dan maar op zoek te gaan naar het minimumniveau en dat als richtsnoer te gebruiken. Maar is dat ook op de langere termijn de meest effectieve en efficiënte werkwijze? In de praktijk blijkt vaak van niet. Zit je namelijk rond het minimum, dan hoeft er maar iets mis te gaan of je schiet eronder. En ja, je wordt niet zomaar een doorzetter. Tegenslagen horen erbij als je ondernemer bent.

Het aanleggen van een buffer is dus wel een verstandig idee. We richten ons op een praktisch werkbaar niveau van compliance, waarbij er nog voldoende remweg is om tegenslagen goed op te kunnen vangen, zonder dat je meteen in de problemen komt.

Een stevig fundament begint met ambitie

Het voldoen aan wet- en regelgeving zou je als het minimumniveau kunnen zien. Dan is de vraag: wat moet daar dan nog bij om voldoende buffer te hebben? Mijn antwoord: een stevig fundament! Dat stevige fundament is met relatief weinig inspanning zelf te vormen. Het begint met het opnemen van deze ambitie in de totale set aan ambities die je voor je onderneming hebt. Verzet je er niet langer tegen, maar streef ernaar de onderneming ook op het vlak van compliance en integriteit op een comfortabel niveau te brengen en houden. Dit is ook waar DNB het over heeft in het Jaarverslag over 2018: ‘conviction at the top’. Als de overtuiging er eenmaal is, wordt het voor de rest alleen maar eenvoudiger.

En je zult zien: deze ambitie eenmaal uitspreken maakt de kans groter om dit ook als een waardevolle eigenschap van je onderneming in te zetten. Klanten functioneren nu eenmaal in hetzelfde speelveld. Ook zij doen het liefst zaken met ondernemingen die aantoonbaar compliant zijn en de overtuiging hebben dat integer zaken doen de enige manier is om ook op de langere termijn gezamenlijk succesvol te blijven.

Herken je jezelf of jouw onderneming in het hierboven geschetste beeld? Wil je dit eens bespreken met mij of met één van mijn collega’s? Je bent van harte welkom!

Eric Schuiling
Manager Advies & Detachering

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

Update Compliance 2020

Update Compliance 2020

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance kan in meer of mindere mate volwassen zijn georganiseerd. In een kleine onderneming kent iedereen elkaar en staan betrokken medewerkers en andere stakeholders vaak erg intensief met elkaar in contact. Hoe anders is dat met een grotere organisatie, waar het simpelweg niet meer mogelijk en wenselijk is om iedereen met iedereen intensief in contact te brengen? Hoe organiseren we dat onderlinge vertrouwen dan?

Send this to a friend