Compliance e-nieuws

Wilt u per e-mail op de hoogte blijven? We verzenden elke maand ons compliance e-nieuws.

 

 Dhr.  Mevr.

Gerelateerde informatie

Privacy impact assessment guidelines

Privacy impact assessment guidelines

Onder de AVG kunnen organisaties verplicht zijn een privacy impact assessment (PIA) uit te voeren. Een PIA is een instrument waarmee vooraf de privacyrisico’s van een gegevensverwerking in kaart kunnen worden gebracht, om vervolgens maatregelen te kunnen nemen om de risico’s te verkleinen.
De Europese privacytoezichthouders hebben nu guidelines met criteria opgesteld, om het risico te kunnen bepalen.

Europese privacytoezichthouders publiceren opinie ePrivacyverordening

Europese privacytoezichthouders publiceren opinie ePrivacyverordening

De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de zogeheten Artikel 29-werkgroep (WP29),verwelkomen het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe ePrivacyverordening. Zij zijn positief over de keuze voor een verordening. Dit zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde regels gelden en biedt duidelijkheid aan zowel organisaties als toezichthouders.

De AVG in 10 stappen

De AVG in 10 stappen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in het document 'In 10 stappen voorbereid op de AVG' 10 stappen benoemd die organisaties kunnen helpen in de voorbereidingen op de nieuwe Europese privacywetgeving. Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan deze nieuwe wet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Overtredingen van deze wet kunnen oplopen tot boetes van € 20 miljoen of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

Send this to friend