Boeken

Wij bieden u een gevarieerd aanbod van complianceboeken.

Wij geven jaarlijks het Jaarboek Compliance en het Handboek Compliance Professional uit. Daarnaast geven we periodiek de Praktijkgids bestrijding witwassen en financieren van terrorisme uit.

Naast onze eigen publicaties verkopen we ook andere complianceboeken in onze webshop.

Gerelateerde informatie

Nieuwe leennormen voor hypotheek

Nieuwe leennormen voor hypotheek

Per 1 januari 2018 wijzigen de leennormen. De maximale hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning wordt 100%. Ook veranderen de inkomensnormen. Deze leennormen gelden dan voor iedereen die vanaf volgend jaar een bindend hypotheekaanbod krijgt. Dus ook voor diegenen die in 2017 een hypotheekaanvraag doen en pas in 2018 een definitief aanbod ontvangen.

AFM-thema’s klantbelang getoetst door Stv

AFM-thema’s klantbelang getoetst door Stv

De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) gaat 3 AFM-onderzoeksthema’s toetsen bij verzekeraars: informatieverstrekking, claimafhandeling en klacht- en feedbackmanagement. Dat staat in de overeenkomst ‘monitoring Klantbelang Centraal’ die de Stv, de AFM en het Verbond op donderdag 12 oktober hebben ondertekend. De AFM toetst deze thema’s in principe niet meer bij keurmerkhouders. De overeenkomst gaat op 1 januari 2018 in.

AFM geeft overzicht met belangrijke wijzigingen MiFID II beleggersbescherming

AFM geeft overzicht met belangrijke wijzigingen MiFID II beleggersbescherming

Op 3 januari 2018 wordt de MiFID II van kracht. De AFM heeft een document beschikbaar gesteld waarvan zij denkt dat dit de meeste relevante en impactvolle onderwerpen zijn.

Send this to a friend