Jaarrapport Europese federatie van verzekeraars

12 juni 2018

De Europese federatie van verzekeraars, Insurance Europe, heeft haar jaarverslag 2017–2018 gepubliceerd. In dit verslag worden de standpunten uit de verzekeringssector met betrekking tot de belangrijkste  thema’s weergegeven.

In de editie van dit jaar vindt u onder meer:

  • de beschermings-gaps overwinnen;
  • waarom de aanstaande review van Solvency II zo belangrijk is voor Europese groei;
  • hoe de voorstellen van de EU Commissie voor pan-Europese persoonlijke pensioen producten aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor consumenten en aanbieders; en
  • waarom voor verzekeraars van motoren en van cybercriminaliteit toegang tot nieuw beschikbare databronnen noodzakelijk is.

Daarnaast bevat het rapport artikelen van gastauteurs zoals: Antonio Huertas, Voorzitter & CEO, MAPFRE; Jean-Jacques Henchoz, Regional President Europe, Middle East & Africa, Swiss Re; Mark Wilson, Group CEO, Aviva; en Bernard Delas, Vice-voorzitter van de Franse verzekeringstoezichthouder.

Het jaarrapport is hier te vinden.

Bron: Insurance Europe

Gerelateerde informatie

DNB is ontevreden over invulling van de compliancefunctie bij verzekeraars

DNB is ontevreden over invulling van de compliancefunctie bij verzekeraars

DNB heeft in december 2018 een aantal eerste bevindingen gepubliceerd naar aanleiding van hun onderzoek naar de compliancefunctie bij verzekeraars. DNB heeft in het najaar van 2018 onderzoek verricht bij vijf verzekeraars. Bij vier van deze verzekeraars gaan zijn in 2019 opnieuw onderzoek doen.

Een steuntje in de rug

Een steuntje in de rug

Zit u in een situatie waarin u even zou willen sparren met een compliance professional? Heeft u een vraagstuk waar u zo snel even het passende antwoord niet op weet? We helpen u graag met onze service ‘Eerste Hulp Bij Compliance’.

Leergang Compliance Officer 2019

Leergang Compliance Officer 2019

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Send this to a friend