Jaarrapport Europese federatie van verzekeraars

12 juni 2018

De Europese federatie van verzekeraars, Insurance Europe, heeft haar jaarverslag 2017–2018 gepubliceerd. In dit verslag worden de standpunten uit de verzekeringssector met betrekking tot de belangrijkste  thema’s weergegeven.

In de editie van dit jaar vindt u onder meer:

  • de beschermings-gaps overwinnen;
  • waarom de aanstaande review van Solvency II zo belangrijk is voor Europese groei;
  • hoe de voorstellen van de EU Commissie voor pan-Europese persoonlijke pensioen producten aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor consumenten en aanbieders; en
  • waarom voor verzekeraars van motoren en van cybercriminaliteit toegang tot nieuw beschikbare databronnen noodzakelijk is.

Daarnaast bevat het rapport artikelen van gastauteurs zoals: Antonio Huertas, Voorzitter & CEO, MAPFRE; Jean-Jacques Henchoz, Regional President Europe, Middle East & Africa, Swiss Re; Mark Wilson, Group CEO, Aviva; en Bernard Delas, Vice-voorzitter van de Franse verzekeringstoezichthouder.

Het jaarrapport is hier te vinden.

Bron: Insurance Europe

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2019

Leergang Compliance Officer Pro 2019

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer, hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Het VCO Compliance Symposium: over naleven, voorleven en inleven

Het VCO Compliance Symposium: over naleven, voorleven en inleven

We blikken terug op een bijzonder geslaagd VCO Compliance Symposium. Stijn Sarneel, voorzitter van de Vereniging Compliance professionals (VCO), trapte de dag af met een oproep aan de aanwezigen. Hij introduceerde zijn oproep met verwijzing naar de berichten die de afgelopen tijd in de pers zijn verschenen over de rol die compliance officers hebben of zouden moeten hebben

De compliance officer als scheidsrechter in het speelveld?

De compliance officer als scheidsrechter in het speelveld?

Afgelopen week nam ik deel aan het fishbowl event van A New Spring in Utrecht. Een uiterst inspirerende ochtend. Tijdens die ochtend werd onder andere het vergelijk gemaakt tussen de scheidsrechter op een sportveld en de compliance officer. Een interessant vergelijk naar mijn idee.

Send this to a friend