Jaarrapport Europese federatie van verzekeraars

12 juni 2018

De Europese federatie van verzekeraars, Insurance Europe, heeft haar jaarverslag 2017–2018 gepubliceerd. In dit verslag worden de standpunten uit de verzekeringssector met betrekking tot de belangrijkste  thema’s weergegeven.

In de editie van dit jaar vindt u onder meer:

  • de beschermings-gaps overwinnen;
  • waarom de aanstaande review van Solvency II zo belangrijk is voor Europese groei;
  • hoe de voorstellen van de EU Commissie voor pan-Europese persoonlijke pensioen producten aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor consumenten en aanbieders; en
  • waarom voor verzekeraars van motoren en van cybercriminaliteit toegang tot nieuw beschikbare databronnen noodzakelijk is.

Daarnaast bevat het rapport artikelen van gastauteurs zoals: Antonio Huertas, Voorzitter & CEO, MAPFRE; Jean-Jacques Henchoz, Regional President Europe, Middle East & Africa, Swiss Re; Mark Wilson, Group CEO, Aviva; en Bernard Delas, Vice-voorzitter van de Franse verzekeringstoezichthouder.

Het jaarrapport is hier te vinden.

Bron: Insurance Europe

Gerelateerde informatie

LCO/LCP Module 2: Compliancefunctie en integere bedrijfsvoering

LCO/LCP Module 2: Compliancefunctie en integere bedrijfsvoering

Deze module geeft u inzicht in taken en aandachtsgebieden van de compliancefunctie.

Update Compliance 2018

Update Compliance 2018

Deze opleiding geeft compliance professionals inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van compliance in de financiele sector, de gevolgen van gewijzigde wet- en regelgeving en de gewijzigde taken van de compliance officer.

Als de oplossing het probleem is – ‘Zeer breed toepasbaar en zeker niet saai’

Als de oplossing het probleem is – ‘Zeer breed toepasbaar en zeker niet saai’

We verwijzen graag naar een mooie boekrecensie van het boek van Edgar Karssing 'Als de oplossing het probleem is', geschreven door Elly Stroo Cloeck, gepubliceerd bij Managementboek.

Send this to a friend