< p>

Huis voor Klokkenluiders doet onderzoek naar integriteitsbeleid en complianceprogramma’s

01 oktober 2020

Het Huis voor Klokkenluiders is een onderzoek gestart naar het integriteitsbeleid en complianceprogramma’s bij organisaties. Zij wil graag meer inzicht krijgen in de manier waarop organisaties integriteit en compliance inrichten. Vanzelfsprekend gaat de aandacht van het Huis daarbij uit naar een veilig en effectief meldklimaat.

Het Huis roept iedereen op die binnen zijn / haar organisatie (mede)verantwoordelijk is voor het integriteits- of compliancebeleid deel te nemen aan het onderzoek. Zij richt zich daarbij op integriteitsfunctionarissen, compliance officers, directeuren, HR-professionals of vertrouwenspersonen. Het is opvallend dat het Huis integriteitsfunctionarissen, compliance officers, HR-professionals en vertrouwenspersonen als verantwoordelijke voor het integriteitsbeleid of complianceprogramma benoemd. In mijn optiek zijn deze functionarissen faciliterend aan de organisatie in het integriteits- en compliancebeleid. De directie is (als eerste lijn) verantwoordelijk.

Ten behoeve van het onderzoek heeft het Huis een online enquête opgezet (duurt 20 minuten).

Bron: Huis van Klokkenluiders

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Leren over leren: 70:20:10

Leren over leren: 70:20:10

In de wereld van leren en ontwikkelen wordt vaak het 70:20:10 model van Charles Jennings aangehaald, dit model biedt een framework om naar leren en ontwikkelen te kijken. Maar wat houdt dit model nu in? En wat kun jij of je organisatie ermee? In deze blog vertellen we je meer over het 70:20:10 model.

De nieuwste editie over de Eed/Belofte | Vakblad De Compliance Officer

De nieuwste editie over de Eed/Belofte | Vakblad De Compliance Officer

De nieuwste editie van het vakblad De Compliance Officer staat in het teken van de Eed/Belofte. Zo evalueert Ethicus en advocaat Jonathan Soeharno het fenomeen dat alleen in Nederland een wettelijke verplichting kent. Edgar Karssing en Cora Wielenga presenteren in deze editie de resultaten van een onderzoek naar de impact van de eed/belofte en kernwaarden in de financiële sector.

Wat we kunnen leren van het laatste onderzoeksrapport van het Huis voor Klokkenluiders

Wat we kunnen leren van het laatste onderzoeksrapport van het Huis voor Klokkenluiders

In december publiceerde het Huis voor Klokkenluiders haar laatste onderzoeksrapport. Ditmaal deed het Huis onderzoek naar onrechtmatig besteden van overheidsgeld. In deze blog licht ik kort het onderzoek toe en bespreek ik een aantal punten uit het onderzoeksrapport, waar organisaties die de meldregeling willen inrichten of evalueren rekening mee kunnen houden.

Send this to a friend