Hoe zijn gedrag en cultuur geïmplementeerd in het compliancesysteem van uw organisatie? Vul de enquête in.

13 september 2018

Hoe zorgen we ervoor dat gedrag en cultuur een versterking van de integriteit teweegbrengt in onze ondernemingen? Op dit gebied kunnen we van elkaar leren. We zetten daarom een onderzoek uit om erachter te komen hoe úw organisatie stuurt op gedrag en cultuur.

‘Financial supervisors, regulators, and central banks have not yet realized the full potential that behavioral elements hold’. Deze zin komt uit een onlangs gepubliceerd working paper van IMF geschreven door Ashraf Kahn. Er is steeds meer eensgezindheid over het principe dat alleen harde maatregelen niet helpen bij het beheersen van integriteitsrisico’s. Het is van belang om ook naar gedrag en cultuur, de meer ‘softe kant’, te kijken.

Wij zijn benieuwd naar hoe uw organisatie stuurt op gedrag en cultuur ter verbetering van de integriteit
Bent u compliancefunctionaris? Vult u dan de enquête in. Deze duurt slechts 5 minuten.

Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om.

Algemene informatie
Op basis van de resultaten van deze vragenlijst stellen we een rapport op, dat wordt uitgegeven op het Nationaal Compliance Congres op 13 december. Daarnaast zullen we het rapport publiceren op onze website.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de resultaten van het onderzoek, laat dan uw e-mailadres in de enquête achter. Wij sturen u de resultaten al eerder toe.

De enquête sluit op 5 oktober om 17.00 uur.

Mocht u vragen hebben over ons onderzoek, dan beantwoorden we die graag. We zijn te bereiken op 088 99 88 100 of mailt u naar Lisa van Noort; vannoort@compliance-instituut.nl.

Gerelateerde informatie

De interne strijd tussen wat goed is en wat goedgepraat kan worden

De interne strijd tussen wat goed is en wat goedgepraat kan worden

Hoe kunnen mensen cognitieve dissonantie voor zichzelf wegnemen? Ofwel: hoe praten mensen niet integer handelen goed tegenover zichzelf? Daar zijn verschillende manieren voor. Na de eerder besproken ontkenning van verantwoordelijkheid, komt in deze blog de volgende neutralisatietechniek aan bod: ontkenning van schade.

Nederland aantrekkelijk voor witwassers – jaarlijks 16 miljard euro crimineel geld witgewassen

Nederland aantrekkelijk voor witwassers – jaarlijks 16 miljard euro crimineel geld witgewassen

Vanochtend in De Volkskrant - Maar weinig mensen kunnen de verschillende constructies doorgronden die criminelen gebruiken om geld wit te wassen in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht waar De Volkskrant vandaag over publiceert.

Leergang Compliance Professional 2019

Leergang Compliance Professional 2019

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend