Hoe zijn gedrag en cultuur geïmplementeerd in het compliancesysteem van uw organisatie? Vul de enquête in.

13 september 2018

Hoe zorgen we ervoor dat gedrag en cultuur een versterking van de integriteit teweegbrengt in onze ondernemingen? Op dit gebied kunnen we van elkaar leren. We zetten daarom een onderzoek uit om erachter te komen hoe úw organisatie stuurt op gedrag en cultuur.

‘Financial supervisors, regulators, and central banks have not yet realized the full potential that behavioral elements hold’. Deze zin komt uit een onlangs gepubliceerd working paper van IMF geschreven door Ashraf Kahn. Er is steeds meer eensgezindheid over het principe dat alleen harde maatregelen niet helpen bij het beheersen van integriteitsrisico’s. Het is van belang om ook naar gedrag en cultuur, de meer ‘softe kant’, te kijken.

Wij zijn benieuwd naar hoe uw organisatie stuurt op gedrag en cultuur ter verbetering van de integriteit
Bent u compliancefunctionaris? Vult u dan de enquête in. Deze duurt slechts 5 minuten.

Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om.

Algemene informatie
Op basis van de resultaten van deze vragenlijst stellen we een rapport op, dat wordt uitgegeven op het Nationaal Compliance Congres op 13 december. Daarnaast zullen we het rapport publiceren op onze website.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de resultaten van het onderzoek, laat dan uw e-mailadres in de enquête achter. Wij sturen u de resultaten al eerder toe.

De enquête sluit op 5 oktober om 17.00 uur.

Mocht u vragen hebben over ons onderzoek, dan beantwoorden we die graag. We zijn te bereiken op 088 99 88 100 of mailt u naar Lisa van Noort; vannoort@compliance-instituut.nl.

Gerelateerde informatie

Wat kunnen wij leren van Gordon Ramsay?

Wat kunnen wij leren van Gordon Ramsay?

Een aantal studenten van de Hotelschool heeft in de loop der jaren de weg gevonden naar het compliancevak. Hier ben ik er eentje van. Niet zo heel verwonderlijk vind ik. Les één van de Hotelschool is dat we het onze gasten naar de zin willen maken. Gasten, niet klanten. Een klein, maar cruciaal verschil in de wijze waarop je naar de organisatie en de markt kijkt.

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Zit er muziek in compliance?

Zit er muziek in compliance?

Al zo’n jaar of tien ben ik actief in ons interessante vakgebied. Het blijft voor mij een fascinerende sport om integriteit niet alleen goed verkocht, maar ook goed ingevoerd te krijgen bij organisaties. Dat gaat niet altijd van een leien dakje en misschien is dat juist ook wel de uitdaging. Want, wat als iedereen zich integer zou gedragen? Dat zou toch betekenen dat we als compliance officers overbodig zijn geworden?

Send this to a friend