< p>

Grens van de prospectusvrije uitgifte effecten is verhoogd

24 oktober 2017

Sinds 1 oktober 2017 is het bedrag aan effecten dat ondernemingen jaarlijks mogen uitgeven zonder prospectus, verhoogd van € 2,5 miljoen naar € 5 miljoen.

Daarnaast moeten ondernemingen die gebruik willen maken van de vrijstelling aan extra verplichtingen voldoen. Zo moeten zij een informatiedocument publiceren over de aanbieding van hun effecten. Het document moet de beleggers meer inzicht geven in de kosten, risico’s en het rendement van de beleggingen. Daarnaast zou de consument door deze informatie beter in staat zijn de producten en dienstverlening beter te vergelijken met andere aanbiedingen die zijn vrijgesteld van de prospectusplicht.

In Nederland hebben ondernemingen die effecten aanbieden de plicht om een goedgekeurde prospectus te publiceren. In de prospectus staat informatie voor de belegger, zoals de voorwaarden van de aanbieding en de aanbieder die effecten gaat uitgeven.

In bepaalde gevallen is er geen prospectusplicht voor het aanbieden van effecten. Dan wordt er belegd buiten toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bron: AFM

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend