< p>

Gezamenlijke AML/CFT-visie van ESA’s gepubliceerd

28 februari 2017

De European Supervisory Authorities (ESA’s, bestaande uit: ESMA, EIOPA en EBA) publiceerde hun gezamenlijke visie ten aanzien van de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering. Samengevat stellen zij dat de risico’s voor de Europese financiële sector voortkomen uit: a) ineffectieve AML/CFT-systemen en controles, b) de significante aanpakverschillen tussen de lidstaten, c) gebrek aan informatie over terreurverdachten, d) hoogrisicotransacties die ondergronds worden uitgevoerd. Kortom, de ESA’s zijn van mening dat er meer moet worden gedaan om te verzekeren dat de Europese maatregelen in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering effectief zijn.

Bron: European Banking Authority

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend