< p>

Gemakkelijk en veilig identificeren via iDIN

30 november 2016

Nederlandse banken hebben recent tezamen met Betaalvereniging Nederland een eigen online identificatiedienst geïntroduceerd, genaamd: iDIN. Met deze dienst kunnen consumenten zich bij andere organisaties identificeren via de veilige en vertrouwende inlogmiddelen van hun eigen bank.

Hierdoor hoeven consumenten geen afzonderlijke login credentials meer aan te vragen en te onthouden. Voor een impressie van deze dienst refereren wij graag aan de animatie van Betaalvereniging Nederland.

Bron: Betaalvereniging Nederland

Commentaar NCI: “Vanuit complianceperspectief kan dit positieve gevolgen hebben voor het klantacceptatieproces. iDIN zou  in het kader van de Wwft en Wft gebruikt kunnen worden voor identificatie- en verificatiedoeleinden. De organisatie die gebruik maakt van deze manier van identificeren, moet zich bewust zijn van het feit dat zij zelf verantwoordelijk is en blijft voor de identificatie en verificatie van de identiteit van klanten.

Uit hoofde van de Wwft (en Wft) hebben veel organisaties ook de verplichting CDD-risico’s in te schatten. Dat betekent dat er moet worden gekeken naar de combinatie klant/product of klant/dienst om het risico te kunnen beoordelen. iDIN is daarmee een FinTech-tool die niet op zichzelf kan staan, maar ter ondersteuning in het klantacceptatieproces van toegevoegde waarde kan zijn.”

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend