< p>

FCA publiceert ‘discussion paper’ over het veranderen van de cultuur in de financiële dienstverlening.

29 maart 2018

De FCA heeft een ‘discussion paper’ gepubliceerd over het veranderen van de cultuur in de financiële dienstverlening. Hierbij is gebruik gemaakt van de visie en opinie van verschillende academici en opinieleiders.

Ook Nederland heeft een vertegenwoordiger die een bijdrage levert; Wijnand Nuijts van DNB schrijft over het managen van cultuur en de rol van de wetgever en toezichthouder hierin.

De thema’s die worden besproken zijn:

  • is er een juiste cultuur;
  • het managen van cultuur en de rol van de wetgever;
  • de rol van beloning, geschiktheid en omgeving in het sturen van gedrag; en
  • het leiden van cultuurverandering.

Lees de discussion paper.

Bron: FCA

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Reflectie in actie

Reflectie in actie

De coronacrisis raakt ons allemaal, met name de zorg is momenteel wekelijks in het nieuws. Hoe gaat het met de aanpak van de coronacrisis? En hoe zit het met (werk)druk? Naast deze vragen word er ook met een vergrootglas gekeken naar het bestuur in de zorg. Hoe gaan zij met de huidige situatie om? Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? En hoe ziet de toekomst eruit?

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend