< p>

FCA publiceert ‘discussion paper’ over het veranderen van de cultuur in de financiële dienstverlening.

29 maart 2018

De FCA heeft een ‘discussion paper’ gepubliceerd over het veranderen van de cultuur in de financiële dienstverlening. Hierbij is gebruik gemaakt van de visie en opinie van verschillende academici en opinieleiders.

Ook Nederland heeft een vertegenwoordiger die een bijdrage levert; Wijnand Nuijts van DNB schrijft over het managen van cultuur en de rol van de wetgever en toezichthouder hierin.

De thema’s die worden besproken zijn:

  • is er een juiste cultuur;
  • het managen van cultuur en de rol van de wetgever;
  • de rol van beloning, geschiktheid en omgeving in het sturen van gedrag; en
  • het leiden van cultuurverandering.

Lees de discussion paper.

Bron: FCA

Gerelateerde informatie

Beschouwing op het NVB onderzoek naar eed, belofte en tuchtrecht

Beschouwing op het NVB onderzoek naar eed, belofte en tuchtrecht

Op 1 april 2015 werden voor het Nederlandse bankwezen een bankierseed en het daaraan gekoppelde tuchtrecht ingevoerd. Inmiddels bestaan de bankierseed en het tuchtsysteem zes jaar. Dat was voor de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) aanleiding om te kijken hoe eed en tucht een plaats hebben gekregen in de dagelijkse praktijk. De NVB heeft de Erasmus Universiteit gevraagd om onderzoek hiernaar te doen.

NBA heeft handreiking soft controls ontwikkeld

NBA heeft handreiking soft controls ontwikkeld

De NBA heeft in juli een consultatiedocument gepubliceerd van een nieuwe NBA-handreiking ‘Het verkrijgen van inzicht in soft controls in het kader van de jaarrekeningcontrole’. Lees hier hoe de NBA de komst van deze handreiking motiveert.

Leergang Compliance Officer 2022

Leergang Compliance Officer 2022

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Send this to a friend