< p>

Eerste Compliance Experience een feit!

18 december 2018

Donderdag 13 december was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding ging de eerste Compliance Experience van start in De Kas in Woerden.

Waar het NCI de afgelopen jaren succesvol een dagvullend congres organiseerde was het dit jaar tijd voor een nieuwe uitdagende stap: Een korter programma buiten de files om, waarin we de deelnemers van het eerste uur meenemen langs verschillende belevenissen gericht op één thema. Leidend gedurende het programma was het dagthema ‘Beïnvloeden van gedrag’. Immers, het is zo langzamerhand wel duidelijk dat met enkel het uitvaardigen van wetten, regels en beleid we er niet komen. Daar alleen wordt de wereld niet mooier en beter van. Het is het gedrag van individuele medewerkers en het gedrag van alle medewerkers samen dat maakt hoe een organisatie zich uiteindelijk manifesteert.

Tijd dus voor uitdagende vragen als: “Hoeveel regels heeft u het afgelopen jaar afgeschaft?” en “Stimuleert u als compliance officer het sturen op vertrouwen en vriendschap?”. Niet alledaagse vragen voor een niet-alledaagse bijeenkomst van vooruitstrevende compliance officers.

Het programma bestond uit diverse onderdelen met verschillende werkvormen. Naast korte presentaties was er ook tijd voor actieve intermezzo’s, creativiteit rondom compliance en de belevingsmeter. In twee belevingsrondes hebben de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende facetten rondom het beïnvloeden van gedrag, zoals intuïtie, gamification, vieren van fouten, sense of purpose en het inzetten van verschillende werkvormen. Voor sommige deelnemers een stretch, maar dat is niet erg. Je moet jezelf blijven uitdagen en je nek uitsteken om het spel voor te blijven.

Tijdens het walking dinner hebben we met elkaar enkele ‘WOW’-momenten gedeeld. Dit zijn momenten waar we later nog met genoegen aan terug denken. Zelfs compliance officers maken dit soort momenten vaker mee. We delen ze echter lang niet altijd, terwijl we juist hieruit met elkaar inspiratie putten. Velen gaven aan dat dit eigenlijk een terugkerend onderdeel zou moeten worden.

JAM Visual Thinking heeft in samenwerking met de deelnemers op een inspirerende wijze het huidige compliance proces, en waar we graag naartoe willen, voor ons in kaart gebracht. Hier is een tekening uitgekomen die ter afsluiting werd gepresenteerd. Echt een wow-moment.

Na een afsluiting met kerstmuziek en witte vlokken boven het dak van De Kas kon iedereen weer naar huis. Na afloop heeft iedere deelnemer een digitale evaluatie ontvangen, op basis waarvan we graag willen leren hoe we het volgend jaar nog beter kunnen doen. We laten je niet zitten en blijven jou en je organisatie graag met raad en daad terzijde staan als het gaat om het versterken van integriteit.

Het uitgebreide verslag van de dag, inclusief de foto’s, publiceren wij in het nieuwe jaar.

We bedanken alle deelnemers voor hun flexibiliteit, actieve deelname en enthousiasme! We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en integer 2019!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Eric Schuiling

Gerelateerde informatie

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend