DNB pakt illegale trustkantoren aan

13 februari 2018

DNB ontvangt regelmatig signalen van illegale trustdienstverlening. Deze meldingen zijn gemaakt door vergunning houdende trustkantoren over andere kantoren die zonder vergunning van DNB trustdiensten verlenen. Het feit dat de melding door een vergunning houdende trustkantoor wordt gemaakt, weegt voor DNB zwaar mee.

DNB heeft alle ontvangen signalen van illegale trustdienstverlening van 2017 onderzocht en aangepakt. Zij heeft een serieuze aanpak, aangezien in alle gevallen door DNB de overtredingen zijn beëindigd, waarvan enkelen met formele handhavingsmaatregelen.

DNB roept op om concrete informatie op illegale trustactiviteiten te melden.

Bron: DNB

Gerelateerde informatie

Overgangsregeling Autoriteit Persoonsgegevens

Overgangsregeling Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert een overgangsregeling voor de afhandeling van verzoeken om een voorafgaand onderzoek, en voor het goedkeuren van nieuwe gedragscodes. Dit is in het belang vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming die op 25 mei 2018 van toepassing is.

Leergang Compliance Officer 2018

Leergang Compliance Officer 2018

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Het Nederlands Compliance Instituut lanceert DSI Integriteitsprogramma’s

Het Nederlands Compliance Instituut lanceert DSI Integriteitsprogramma’s

Op 8 februari 2018 zijn de DSI Integriteitsprogramma’s gelanceerd. We zijn er trots op dat we de nieuwe integriteitsprogramma’s van DSI mogen organiseren in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. In de afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de opzet en inrichting van de programma’s.

Send this to a friend