‘Compliance gaat al heel lang niet meer over wetten, maar over het gedrag van mensen.’

C.A. (Cora) Wielenga is sinds 1 januari 2010 directeur bij het Nederlands Compliance Instituut. Cora is verantwoordelijk voor onze adviesdiensten, recruitmentactiviteiten en kennisproducten. Zij treedt tevens op als senior compliance-adviseur, externe compliance officer en compliance trainer voor diverse financiële ondernemingen. Daarnaast is zij coördinerend redacteur van het Jaarboek Compliance.

Voordat zij toetrad tot de directie is zij vanaf 2004 werkzaam geweest als compliance officer en adjunct directeur van het Nederlands Compliance Instituut. Van 2000 tot 2004 is zij werkzaam geweest bij KPMG.

Naast haar functie bij het Nederlands Compliance Instituut is Cora RvC-lid bij Rabobank Gouwestreek.

Contact Cora Wielenga

linkedin-button

Ruud van der Mast

‘Compliance is niet te bevatten in een functie of afdeling maar een manier van denken in de hele organisatie.’

R.N.M. (Ruud) van der Mast is sinds 2006 verbonden aan het Nederlands Compliance Instituut als compliance consultant en trainer.

Ruud is sinds 2013 directeur bij het Nederlands Compliance Instituut, hiervoor was hij adjunct directeur. Hij is als externe compliance officer en -adviseur betrokken bij enkele banken, verzekeraars, trustkantoren en pensioenfondsen. Hij maakt deel uit van een team van NCI-specialisten, dat compliance screeningen uitvoert bij onder meer banken, verzekeraars en trustkantoren.

Ruud is verantwoordelijk voor onze adviesdiensten en onze opleidingen waaronder de Leergangen Compliance en onze e-learningen. Daarnaast traint hij compliance officers op het gebied van compliance, wet- en regelgeving en de zorgplicht.

Contact Ruud van der Mast

linkedin-button

Send this to a friend