< p>

De nieuwste special over opleiden | Vakblad De Compliance Officer

23 september 2020

Dit is alweer de tweede editie van De Compliance Officer die helemaal in het teken staat van opleiden en leren. De rode draad in deze editie van het vakblad is het thema ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Lucia Buijs (manager Kennis & Opleidingen) legt de relatie tussen het idee achter ‘leven lang ontwikkelen en wendbaarheid’. De wendbaarheid die zo nodig bleek afgelopen periode toen we allemaal moesten schakelen naar andere manieren van werken en samenwerken.

Deze wendbaarheid werd ook van ons gevraagd als het gaat over vormen van lesgeven. Net als de rest van de wereld hebben wij in sprongen onszelf ontwikkeld is de digitalisering van onderwijs. In het artikel ‘Een overzicht van online leervormen’ zetten we alle vormen van online leren nog eens op een rijtje.

Compliance Officer in het onderwijs

Sinds 2015 heeft Hogeschool Rotterdam een compliance officer. Dat is bijzonder. Omdat het een van de zeer weinige hogescholen is met deze functie, maar vooral omdat het vanuit wet- en regelgeving geen vereiste is. Gerrit van Hengel, sinds twee jaar de compliance officer van de hogeschool vertelt over de paralellen en verschillen van deze rol binnen de financiële sector en het onderwijs.

De Compliance Officer - opleiden special 2020

De effectiviteit van opleiden

Met opleiden en trainen proberen we allemaal iets te bereiken. Het te leren doel (leerdoel) is één, maar er is meer. Bij bedrijfsopleidingen gaat het uiteindelijk voor een belangrijk deel om de effectiviteit van de opleiding in het werk. Dat meten we nu (nog) niet in de praktijk. We zijn heel blij met de visie en blik van Jolanda Botke hierop. Jolanda promoveert op het onderwerp ’effectiviteit van training’. Het interview met haar geeft aanleiding en inspiratie na te denken over de mogelijkheden de effectiviteit van onze opleidingen verder te ontwikkelen. Motivatie is misschien nog wel een sterkere drijfveer dan we ooit dachten.

Lees de nieuwste editie van De Compliance Officer

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwste editie van De Compliance Officer. Lees het vakblad hier online of vraag de papieren versie hier gratis aan.

Gerelateerde informatie

Verhuizing naar een nieuw kantoor én opleidingslocatie in Rotterdam

Verhuizing naar een nieuw kantoor én opleidingslocatie in Rotterdam

Met meer dan 20 jaar ervaring in opleiden op locaties van anderen, vonden we het tijd om onze eigen opleidingslocatie te openen. Het Nederlands Compliance Instituut verhuist deze week naar een nieuw pand dat naast kantoor ook ruimte biedt voor onze eigen opleidingslocatie.

Vanaf nu kun je kiezen welke opzet van de Leergang Compliance Professional het beste bij je past

Vanaf nu kun je kiezen welke opzet van de Leergang Compliance Professional het beste bij je past

Vanaf maart 2021 kun je naast onze traditionele leergang ook kiezen voor de leergang in losse lesdagen. Het inhoudelijke programma is identiek aan de traditionele opzet. Wil je weten welk programma het beste bij je past? We hebben de verschillen op een rijtje gezet.

De eerste ervaringen met online classrooms

De eerste ervaringen met online classrooms

Tot het coronavirus ons land bereikte vonden al onze opleidingen en cursussen plaats op fysieke locaties, maar de nieuwe situatie vraagt om een nieuwe online aanpak. Lees hier over de eerste ervaringen van docenten en deelnemers met het leren in online classrooms.

Send this to a friend