De kennistafel Gedrag & Cultuur draait door!

26 juli 2018

Onlangs was de presentatie van de VCO Toolbox Gedrag & Cultuur in Amsterdam. Voor de presentatie werd aangesloten bij het DWDD-format, waarbij Roderick Noordhoek optrad als ‘Matthijs’en Egge de Jong als tafelheer. Het was een goede en leuke bijeenkomst.

De eerste gast was Carleine van Schie, van Knowledge Values, die vertelde over de samenwerking met de VCO-kennistafel. De toolbox draait namelijk op een platform dat door Knowledge Values wordt gehost. Vervolgens werden de voorzitters van de kennistafel, Marlene Jans en Carolien Merkens, uitgenodigd voor een toelichting op de toolbox.

Het toolboxmodel is met groot enthousiasme in de markt ontvangen. Zowel Muel Kaptein − op zijn model voor soft controls is de tool gebaseerd − als de toezichthouder AFM waren enthousiast en zagen ruimte voor verdere uitwerking. De toolbox is inmiddels beschikbaar voor alle leden van de VCO via de website (wel even inloggen).

De Toolbox Gedrag & Cultuur biedt praktische handvatten voor de benadering van het thema Gedrag & Cultuur in de dagelijkse praktijk. De VCO-kennistafel Gedrag & Cultuur heeft Cornelie Bol gevraagd om hierover een workshop te geven tijdens het aanstaande VCO Symposium. Als deze net zo wordt gewaardeerd als de presentatie van vorig jaar, dan staat ons iets moois te wachten.

Kom daarom kennisnemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Gedrag & Cultuur op het VCO Symposium op 4 oktober. Zien we elkaar daar?

Raimond Stappers

compliance professional bij het Nederlands Compliance Instituut

Gerelateerde informatie

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

LCO/LCP Module 2: Compliancefunctie en integere bedrijfsvoering

LCO/LCP Module 2: Compliancefunctie en integere bedrijfsvoering

Deze module geeft u inzicht in taken en aandachtsgebieden van de compliancefunctie.

LCP Module 6: Ethiek en communicatie

LCP Module 6: Ethiek en communicatie

Deze module besteedt aandacht aan integriteit en ethiek en het managen hiervan.

Send this to a friend