De kennistafel Gedrag & Cultuur draait door!

26 juli 2018

Onlangs was de presentatie van de VCO Toolbox Gedrag & Cultuur in Amsterdam. Voor de presentatie werd aangesloten bij het DWDD-format, waarbij Roderick Noordhoek optrad als ‘Matthijs’en Egge de Jong als tafelheer. Het was een goede en leuke bijeenkomst.

De eerste gast was Carleine van Schie, van Knowledge Values, die vertelde over de samenwerking met de VCO-kennistafel. De toolbox draait namelijk op een platform dat door Knowledge Values wordt gehost. Vervolgens werden de voorzitters van de kennistafel, Marlene Jans en Carolien Merkens, uitgenodigd voor een toelichting op de toolbox.

Het toolboxmodel is met groot enthousiasme in de markt ontvangen. Zowel Muel Kaptein − op zijn model voor soft controls is de tool gebaseerd − als de toezichthouder AFM waren enthousiast en zagen ruimte voor verdere uitwerking. De toolbox is inmiddels beschikbaar voor alle leden van de VCO via de website (wel even inloggen).

De Toolbox Gedrag & Cultuur biedt praktische handvatten voor de benadering van het thema Gedrag & Cultuur in de dagelijkse praktijk. De VCO-kennistafel Gedrag & Cultuur heeft Cornelie Bol gevraagd om hierover een workshop te geven tijdens het aanstaande VCO Symposium. Als deze net zo wordt gewaardeerd als de presentatie van vorig jaar, dan staat ons iets moois te wachten.

Kom daarom kennisnemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Gedrag & Cultuur op het VCO Symposium op 4 oktober. Zien we elkaar daar?

Raimond Stappers

compliance professional bij het Nederlands Compliance Instituut

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2019

Leergang Compliance Officer Pro 2019

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer, hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Het VCO Compliance Symposium: over naleven, voorleven en inleven

Het VCO Compliance Symposium: over naleven, voorleven en inleven

We blikken terug op een bijzonder geslaagd VCO Compliance Symposium. Stijn Sarneel, voorzitter van de Vereniging Compliance professionals (VCO), trapte de dag af met een oproep aan de aanwezigen. Hij introduceerde zijn oproep met verwijzing naar de berichten die de afgelopen tijd in de pers zijn verschenen over de rol die compliance officers hebben of zouden moeten hebben

De compliance officer als scheidsrechter in het speelveld?

De compliance officer als scheidsrechter in het speelveld?

Afgelopen week nam ik deel aan het fishbowl event van A New Spring in Utrecht. Een uiterst inspirerende ochtend. Tijdens die ochtend werd onder andere het vergelijk gemaakt tussen de scheidsrechter op een sportveld en de compliance officer. Een interessant vergelijk naar mijn idee.

Send this to a friend