< p>

Nieuwste editie De Compliance Officer ‘Veerkracht’

13 mei 2019

In de meest recente editie van De Compliance Officer staat ‘Veerkracht’ centraal. Je vermogen om goed om te gaan met tegenslagen, moeilijkheden, stress of veranderingen is de vrije vertaling van veerkracht.

Veranderen en veerkracht vormen een actueel thema, dat in veel organisaties aandacht krijgt en dat is goed. Er valt veel te zeggen over veranderen en de impact die dit heeft. Wij vonden het in ieder geval een thema dat ook vanuit het perspectief van compliance aandacht mag krijgen en besloten daarom deze editie van ons magazine dit thema mee te geven.

In deze editie onder andere:

  • Een interview met Ali Nikman, oprichter en CEO van bunq
  • ‘Compliance in een agile omgeving’ door Erik van Daalen
  • ‘Bijten in de hand die je voedt’, een artikel van Frank van Luijk en Eric Schuiling
  • Het compliancecolumn van David Pije, hoofd compliance bij de National Bank of Fujairah
  • ‘Verandebereidheid’ door Sip Koole
  • ‘Compliance voor beesten’ door Edgar Karssing
  • Zeven denkrichtingen voor veerkracht bij compliance
  • Een interview met Sascha Kramer, compliance officer bij SBM Offshore
  • ‘Reikwijdte nazorg van de financieel dienstverlener’, door Ruud van der Mast en Eva Abbing

De Compliance Officer is hét vakblad voor compliance officers en andere betrokkenen bij het complianceproces. Compliance-actualiteiten, interviews, achtergronden en verhalen uit de praktijk die relevant zijn voor de financiële sector, leest u in de De Compliance Officer. Ons tijdschrift verschijnt drie keer per jaar.

Wilt u De Compliance Officer op kantoor of thuis ontvangen? Schrijf u dan nu in.

Lees de voorgaande edities.

Gerelateerde informatie

Musa Elmas en Eric Schuiling in de media: ABN AMRO moet van DNB alle particuliere klanten doorlichten

Musa Elmas en Eric Schuiling in de media: ABN AMRO moet van DNB alle particuliere klanten doorlichten

In het nieuws is het bericht verschenen dat ABN AMRO van DNB alle 5 miljoen particuliere klanten onder de loep moet nemen in de strijd tegen financiële misdrijven. Maar waarom en hoe gaat dit in zijn werk? Musa Elmas en Eric Schuiling gaven gisteren meer achtergrondinformatie in de verschillende media.

Laat me toch met mijn vak bezig zijn!

Laat me toch met mijn vak bezig zijn!

Ik ken een aantal echte ondernemers. Hart voor de zaak, altijd bezig met de ‘next step’ van hun onderneming. Niet al te veel praten, maar vooral doen en aanpakken. Pragmatische doorzetters. Eén van deze doorzetters werd laatst geconfronteerd met aanvullende wet- en regelgeving.

Wow-verhalen die laten zien waarom de compliance officer doet wat hij doet. De nieuwste editie van De Compliance Officer, ‘Beroepstrots’

Wow-verhalen die laten zien waarom de compliance officer doet wat hij doet. De nieuwste editie van De Compliance Officer, ‘Beroepstrots’

Beroepstrots is een belangrijk thema in elke beroepsgroep. Het werk van de compliance officers wordt niet altijd van nature gewaardeerd of geëerd. Vandaar dat het een goed moment is om hen hun verhaal te laten vertellen. Lees nu de meest recente editie van De Compliance Officer 'Beroepstrots'.

Send this to a friend