< p>

NVB-voorzitter: Cultuur en gedrag zijn zaak van alle bankmedewerkers

14 oktober 2014

Eind september is Regeling eed of belofte financiële sector 2015 ter consultatie voorgelegd. De einddatum van de consultatie is 11 november a.s. De Nederlandse bankensector kiest voor ‘een bankierseed voor alle medewerkers, omdat cultuur en gedrag een zaak zijn van alle werknemers, van hoog tot laag.’ Dat zei voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De Nederlandse bankensector kiest voor ‘een bankierseed voor alle medewerkers, omdat cultuur en gedrag een zaak zijn van alle werknemers, van hoog tot laag.’ Dat zei voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) tijdens het congres ‘De bank van morgen van Studelta’, een organisatie die bemiddelt voor banen voor jonge academici in de financiële sector.

Naast de eed wil de sector tuchtrecht invoeren. De Nederlandse bankensector is daarmee uniek in de wereld.
‘Het gaat niet om de eed alleen; het gaat om het gesprek in de bank over hoe je je dient te gedragen tegenover elkaar, de klant en de samenleving’, zei Chris Buijink. Om tuchtrecht goed en snel te kunnen invoeren, heeft de bankensector de helpende hand gevraagd en gekregen van minister Dijsselbloem van Financiën. Met een ‘haakje’ in de Wet Financieel Toezicht 2015 kan de bankensector vanaf volgend jaar de eed voor alle medewerkers invoeren en het tuchtrecht toepassen.

De Tweede Kamer heeft echter op 18 september het desbetreffende amendement van de VVD verworpen. Dit amendement beoogde wettelijk te verankeren dat alle bankmedewerkers zijn onderworpen aan de bankierseed. Dit gaat veel verder dan het oorspronkelijke wetsvoorstel, waarbij alleen medewerkers met een hoog risicoprofiel of klantcontact wettelijk verplicht onder de bankierseed vallen. Als de banken zelf een bankierseed bij alle medewerkers willen afnemen is dat een vrije keuze, maar het wettelijk veranderen daarvan is een stap te ver.

‘Wij zien dat anders’, sprak Chris Buijink. ‘Het gaat niet om de eed op zich. De eed bezegelt de vernieuwing van cultuur en gedrag. Dat raakt alle medewerkers. En met de invoering van tuchtrecht onderstrepen we dat het ons ernst is. Vanzelfsprekend pakt eventueel tuchtrecht zwaarder uit naarmate de verantwoordelijkheid toeneemt.’

Zonder het wettelijk haakje zouden banken met iedere medewerker afzonderlijk moeten afspreken dat hij of zij onder het tuchtrecht valt en dat zou veel te lang duren. ‘Daarom zijn we blij met het voorstel van de minister dat het mogelijk maakt eed en tucht snel in te voeren. Ik vertrouw erop dat de Kamer het voorstel van de minister zal steunen in het belang van de verdere vernieuwing van cultuur en gedrag van banken in Nederland’, aldus Buijink.

Bronnen: NVB, overheid.nl en Tweede Kamer

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Reflectie in actie

Reflectie in actie

De coronacrisis raakt ons allemaal, met name de zorg is momenteel wekelijks in het nieuws. Hoe gaat het met de aanpak van de coronacrisis? En hoe zit het met (werk)druk? Naast deze vragen word er ook met een vergrootglas gekeken naar het bestuur in de zorg. Hoe gaan zij met de huidige situatie om? Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? En hoe ziet de toekomst eruit?

Send this to a friend