< p>

Banken voeren de IBAN-Naam Check in

09 februari 2017

In de loop van 2017 voeren Nederlandse banken de IBAN-Naam Check in. Deze check controleert de naam van de begunstigde die door de klant bij (online) overboekingen wordt ingevoerd teneinde klanten meer tegen fraude met rekeningnummers te beschermen. Op het moment kijken banken alleen naar het rekeningnummer van de begunstigde en wordt de naam van de begunstigde alleen voor (eigen) administratieve doeleinden ingevuld.

Bron: NVB

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend