< p>

Autoriteit Persoonsgegevens deelt praktische informatie over datalekken

10 juli 2019

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontvangt regelmatig vragen over datalekken van organisaties. Hiertoe doet de AP ook regelmatig onderzoek, waaronder in maart over datalekregistraties.

De AP heeft in het kader van hun campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w) bedrijf?’ informatie gedeeld over datalekken op de campagnewebsite hulpbijprivacy.nl. De bestaande Q&A’s zijn aangepast, er zijn nieuwe Q&A’s toegevoegd en er worden praktische hulpmiddelen aangeboden.

De AP heeft een stappenplan gemaakt over wat te doen bij een datalek, biedt hulp om risico’s in te schatten bij een datalek, geeft tips voor het voorkomen van datalekken en geeft een opstap om tot een goed beveiligingsplan te komen.

Bron: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ap-vervolgt-campagne-met-praktische-informatie-over-datalekken

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/beveiliging/meldplicht-datalekken

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Leergang Compliance Officer Pro 2019

Leergang Compliance Officer Pro 2019

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (t/m LCO 2019), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend