< p>

Alle IDD-wetgeving definitief

05 juli 2018

Per 1 oktober 2018 moeten marktpartijen voldoen aan de IDD, de Europese Richtlijn voor Verzekeringsdistributie. De afgelopen maand zijn de definitieve wijzigingen van het BGfo en de Vrijstellingsregeling gepubliceerd. Eerder is dit al gebeurd voor de Wft. Daarmee zijn alle normen voortkomend uit de IDD geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving.

Een van de opgenomen wijzigingen in het BGfo is dat het IPID mag worden verstrekt via de website, mits de klant hier expliciet toestemming voor heeft gegeven.
Ook is opgenomen dat een verzekeraar een cliënt moet informeren over de aard van de vergoeding die haar werknemers ontvangen, wanneer zij financiële diensten verlenen met betrekking tot schadeverzekeringen.
Met de nieuwe vrijstellingsregeling vervalt de oude uitzondering voor partijen die bemiddelen in verzekeringen in aanvulling op een goed of dienst, zoals reisbureaus en autoverhuurbedrijven. De IDD brengt nieuwe voorwaarden voor een vrijstelling van de vergunningplicht.

Uitvoeringsverordeningen
Eerder zijn de drie direct werkende Uitvoeringsverordeningen gepubliceerd. Dit betreft:

Raadpleeg voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen de factsheets per norm.

Bron: AFM

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend