< p>

AFM-thema’s klantbelang getoetst door Stv

16 oktober 2017

De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) gaat 3 AFM-onderzoeksthema’s toetsen bij verzekeraars: informatieverstrekking, claimafhandeling en klacht- en feedbackmanagement. Dat staat in de overeenkomst ‘monitoring Klantbelang Centraal’ die de Stv, de AFM en het Verbond op donderdag 12 oktober hebben ondertekend. De AFM toetst deze thema’s in principe niet meer bij keurmerkhouders. De overeenkomst gaat op 1 januari 2018 in.

Het Verbond is verheugd dat de AFM het vertrouwen heeft om de regie op de 3 thema’s terug te leggen bij de sector. Tegelijk blijft een objectieve toetsing gewaarborgd, doordat de Stv als onafhankelijke stichting toetst op een goede naleving van de normen. Voor verzekeraars betekent de overeenkomst bovendien een efficiency-slag, omdat het dubbele toetsing voorkomt”.

Merel van Vroonhoven zegt over de overeenkomst: “Ik vind het een positieve ontwikkeling dat de sector zelf ook doorlopend gaat monitoren in welke mate zij het klantbelang centraal stelt. AFM zal zich vooral focussen op specifieke risico’s binnen productcategorieën. Met de ondertekening van de overeenkomst onderschrijven de AFM, het Verbond van Verzekeraars en de Stv het belang van het centraal stellen van de klant, op een manier die de kwaliteit, consistentie en onafhankelijkheid borgt”.

Ron van Kesteren, directeur van de Stv: “De samenwerking onderstreept het belang van het Keurmerk voor de sector. Het is bovendien een bewijs van de kwaliteit van de audits die de stichting uitvoert bij keurmerkhouders”.

Bron: AFM

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend