< p>

AFM publiceert documenten over vakbekwaamheid, kostentransparantie en provisies onder MiFID II

16 november 2017

Op 3 januari 2018 wordt MiFID II van kracht. De AFM heeft een aantal nieuwe documenten op haar website gepubliceerd die marktpartijen kunnen helpen bij de voorbereiding hierop.

De veelgestelde vragen over de ESMA-richtsnoeren kennis en bekwaamheid gaan onder meer in op de reikwijdte van de richtsnoeren en hoe aan de vereisten voor een passende kwalificatie voldaan kan worden. Een tweetal casussen geven marktpartijen een beeld hoe zij aan bepaalde eisen voor kostentransparantie kunnen voldoen. Ten slotte heeft de AFM een overzicht en 3 stroomschema’s gepubliceerd die marktpartijen kunnen helpen met het doorgronden van de regels met betrekking tot provisies en research.

Bron: AFM

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Leergang Compliance Officer Pro 2019

Leergang Compliance Officer Pro 2019

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (t/m LCO 2019), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend