< p>

AFM geeft overzicht met belangrijke wijzigingen MiFID II beleggersbescherming

13 oktober 2017

Op 3 januari 2018 wordt de MiFID II van kracht. De AFM heeft een document beschikbaar gesteld waarvan zij denkt dat dit de meeste relevante en impactvolle onderwerpen zijn.

Het document is bedoeld om marktpartijen hulp te bieden, zodat zij op 3 januari 2017 compliant kunnen zijn aan de regels van MiFID II. De AFM geeft aan dat het een selectie is van onderwerpen en geen uitputtend overzicht van alle wijzigingen die onder MiFID II plaatsvinden.

De herziening van MiFID I leidt tot belangrijke wijzigingen in regelgeving op het gebied van beleggersbescherming. Door de introductie van MiFID II en de aangescherpte en nieuwe regels, moet de bescherming van beleggers verder toenemen. Zo moeten beleggingsondernemingen bijvoorbeeld meer informatie gaan verstrekken over de kosten en over de onafhankelijkheid van een beleggingsadvies. Tevens worden er nieuwe vakbekwaamheidseisen gesteld aan personeel met klantcontact. Ook moet er meer beleggingsbescherming ontstaan door het stellen van organisatorische eisen. Zo worden de regels van productontwikkeling nu ook op beleggingsondernemingen van toepassing. Een selectie van de onderwerpen is hier terug te vinden.

Bron: AFM

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend