< p>

Externe compliance officer Pensioenfondsen

Is je organisatie op zoek naar ondersteuning bij het invullen van de compliancefunctie of wil ze deze uitbesteden? Wij treden voor meerdere pensioenfondsen op als externe compliance officer of adviseren fondsen op het gebied van compliance, integriteit en privacy. Het is onze missie om pensioenfondsen te helpen met kennis, opleiding/awareness en advies over compliance en integriteit.

Wie zijn wij?

Wij zijn een kennisinstituut met compliance professionals met passie voor het vak. Als organisatie hebben we meer dan 20 jaar ervaring met het vervullen van compliancefuncties bij verschillende organisaties waaronder verschillende pensioenfondsen. Het Nederlands Compliance Instituut bestaat een groep professionele, slimme en ondernemende mensen die goed kunnen samenwerken en uitblinken in het vakgebied. Compliance begint met wet- en regelgeving, maar richt zich vooral ook op een integere bedrijfsvoering binnen de organisatie. Wij willen er dan ook voor zorgen dat het compliance systeem naadloos aansluit op de visie, missie, kerndoelstellingen en waarden van het pensioenfonds.

Wil u meer weten over wie wij zijn, onze missie en onze cultuur? Bekijk dan hier onze factsheet over het Nederlands Compliance Insituut.

Waarom een externe Compliance Officer?

Kleine en middelgrote pensioenfondsen beschikken vaak niet over de middelen of de noodzaak om een compliance officer in dienst te nemen. Daarnaast kan het zo zijn dat het fonds wel beschikt over een interne compliance officer, maar toch behoefte hebt aan aanvullende ondersteuning of expertise. Steeds meer pensioenfondsen stellen daarom een externe compliance officer aan die voor hen de compliancefunctie, of een aantal specifieke compliancetaken uitvoert. Wat je compliance vraagstuk ook is, wij helpen je er graag mee!

Vormen van dienstverlening

Wij bieden de volgende vormen van dienstverlening aan:

  1. Externe compliance officer
   We bieden deze aan in de vorm van een abonnement met daarin een basis- set aan werkzaamheden. Aanvullend op de basisdienstverlening kan een uitgebreider pakket aan diensten afgenomen worden.
  2. Compliance advies diensten
   Vooral geschikt voor organisaties die zelf beschikken over een interne compliance officer, of waar bijvoorbeeld een bestuur of een ander gremium de compliancetaken uitvoert. Onze rol is hier minder pro actief dan in de rol van Externe compliance officer en vooral gericht op specialistisch advies en ondersteuning.
  3. Externe Privacy officer/Functionaris gegevensbescherming
   Voor verschillende pensioenfondsen treden wij (tevens) op als Privacy officer of zijn wij aangesteld als Functionaris gegevensbescherming. We bieden dit aan in adviesvorm of als abonnement.
  4. Vertrouwenspersoon
   Het Nederlands Compliance Instituut heeft verschillende gediplomeerde Vertrouwenspersonen in dienst. Om belangenconflicten te vermijden bieden we deze dienstverlening los aan van onze compliancedienstverlening.

Nieuwsgierig geworden naar ons als organisatie en/of onze dienstverlening? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Ik ‘weet’… dus ik ben een insider (of ben ik er een omdat iemand dat zegt?)

Ik ‘weet’… dus ik ben een insider (of ben ik er een omdat iemand dat zegt?)

Is marktmisbruik binnen de pensioen-sector nou echt een groot risico? En ziet het bestuur dat (vanuit een feitelijke onderbouwing en risicoanalyse ook zo?

VTE scores in het licht van het one tier board bestuursmodel

VTE scores in het licht van het one tier board bestuursmodel

In 2013 is de Wet versterking bestuur pensioenfondsen (Wvbp) in werking getreden. Deze wetgeving herziet de wettelijke regels voor governance en medezeggenschap voor pensioenfondsen. Met deze wet werden er 5 bestuursmodellen geïntroduceerd waarbinnen het pensioenfonds het bestuur kan inrichten. Vandaag willen we het hebben over de modellen met een zogenaamde one-tier board.

Privacy Update (Q321)

Privacy Update (Q321)

Onlangs zijn er vanuit de European data Protection Board (EDPB) een aantal relevante zaken gepubliceerd die wij u niet willen onthouden . Zo is er een uitbreiding geweest van de groep van landen waarvoor een Adequaatheidsbesluit is genomen, wat bijvoorbeeld relevant is voor de gegevensuitwisseling met het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er nieuwe publicaties geweest met betrekking tot de uitspraak van het Europese Hof van Justitie (het Hof) inzake Schrems II en de doorgifte instrumenten Modelcontracten en Bindende bedrijfsvoorschriften.