< p>

Het aantal valse eurobiljetten in omloop is stabiel

27 juli 2017

Uit de cijfers van DNB is gebleken dat het aantal vervalste eurobiljetten in Nederland in de eerste helft van 2017 ongeveer net zoveel is als in de eerste helft van 2016. Dit geldt eveneens voor het totale aantal wereldwijd.

DNB geeft echter aan dat de kans klein is om een vals exemplaar aan te treffen, door de verhouding van 331.000 valse eurobiljetten ten opzichte van 20 miljard echte eurobiljetten. Daarnaast wordt aangegeven dat de echtheid van een eurobiljet eenvoudig en in enkele seconden te controleren is.

Bron: DNB

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend